Gazda, vadi pare: Dok se raspravlja o otkupu Vlašića, ovaj je upisao nove dvije asistencije.

Ivan Jurić ja Torino na kraju su sezone uhvatili zalet i pokazali svoju kvalitetu. Nakon 10. prošle sezone, Torino želi skočiti na tablici i trenutno je osmi nakon pobjede 3-0 u gostima kod gostiju Spezije koja se bori za goli život i ostanak.

Spezijinu obranu i čvrst naum da defenzivnim stavom dođe do boda nije isključio sam Torino, već domaći igrač. Przemysław Wisniewski u 24. minuti je pogurao loptu u svoju mrežu za 0-1 i sve je nakon toga Ivanu Juriću i momčadi bilo puno lakše.

Osudila je Speziju na pokušaje u napadu, ali i otvorila veliki prostor na drugoj strani, što su gosti znalački iskoristili, a glavni pokretač bio je Nikola Vlašić. Hrvatski je reprezentativac isporučio dvije asistencije za dva gola koji su prelomili susret.

Dogodilo se to vrlo brzo. U 72. minuti Vlašić je dobio loptu na desnoj strani i odmah ju je proslijedio u sredinu kaznenog prostora gdje je Samuel Riccia ovaj neranjivim udarcem iz prve povisuje na 2-0.

Ubrzo je i 3-0, ovaj put Vlašić lopta ima na lijevoj strani kaznenog prostora i obrana se raspala pa je samo dodao Ivan Ilić koji na desetak metara ima hrpu prostora za okrenuti se i lako pogoditi za visoku prednost. Konačnih 4-0 postavio je Yann Karamoh.

Spezia je u 83. zabila gol, ali je poništen zbog zaleđa, a Torino je upisao petu gostujuću pobjedu u posljednjih šest gostovanja i popeo se na osmo mjesto. Vjerojatno neće stići u Europu osim ako se ne kazni nova kazna Juventus i neviđen uspjeh Talijane u Europi, ali iza Jurićevih je odlična sezona.

Vlašić još čeka odluku o otkupu, oko njega se lome koplja i pregovara oko odštete, a sigurno pomaže u slučaju s ovom velikom rastom forme. Naime, u posljednjih nešto više od mjesec dana zabio je pogodak i upisao već četiri asistencije, a Torino u tom razdoblju ima samo jedan poraz u sedam utakmica.

Ukupno Hrvat kolo prije kraja ima pet pogodaka i šest asistencija u Serie A, a ukupno osam dodavanja pogodaka u svim utakmicama pa ćemo vidjeti hoće li ova forma natjerati Torinovog gazdu na malo veće otvaranje novčanika.

Što se Spezije tiče, njoj je ovaj poraz možda i presudan jer ostaje na bodu iznad zone ispadanja, a Verona ima utakmicu manje i dvoboj s rasterećenim Empolium. Također je u opasnosti Empoli koji je ipak na 33, dva više od Spezije i tri više od Verone te ima dvoboj s Monzom.

U posljednjem kolu Spezia gostuje kod Obod pa se čini da do kraja neće osvojiti nijedno tijelo i samo je negativne rezultate njezinih konkurentica moguće spasiti od ispadanja.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr