Istra je remijem protiv Slavena ostvarila najbolji bodovni učinak u svojoj prvoligaškoj povijesti

Spušten je zastor na novu, a na kraju i najbolju sezonu u povijesti Istre 1961. godine. Puležani su u posljednjem kolu remizirali sa Slaven Belupom. Završilo je 1-1 pa to znači 46. bod za Istru koja će sezonu završiti na petom mjestu.

Naime, 46 bodova ima i Varaždin, ali u propozicijama natjecanja stoji zanimljivo pravilo da u slučaju istog broja bodova samo za prvaka, Europu i ispadanje odlučuje međusobni omjer, au ostalim slučajevima gol-razlika. Na kraju tako Istra ima 36-38, a Varaždin 41-51.

Nikada prije Istra nije uzela više od 45 bodova u HNL-u niti je završila peta pa je ovo definitivno povijesna sezona za istarski klub i pečat odličnog rada trenera Gonzalo Garcia i sportski direktor Saše Bjelanovića.

Slaven Belupo tako se remijem oprostio od dosadašnjeg trenera Zorana Zekića koji je većinu sezone momčad držao u borbi za Europu, ali slabom formom na kraju sezone Koprivničanci su ipak pali do osme pozicije s 43 boda.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka u Puli, a prvi su mrežu zatresli ipak gosti. Filip Krušelj je centrirao, a Erber Hoxha našao se na pravom mjestu te je glavom pogodio za 1-0 u 56. minuti.

Mogao je Slaven ubrzo i do 2-0, ali volej Ivana Krstanovića u 60. minuti odsjeo je na gredi. Zato je stigla kazna u 85. minuti, i to na prekrasan način.

Frano Mlinar izveo je slobodan udarac s nekih 20 minuta i sjajno je potegnuo preko živog zida i pod gredu za 1-1. Tako je ostalo i do kraja usprkos crvenom kartonu Darija Marešića pa Istra upisuje bod za kraj, ali jako velik bod uz pad zastora na zaista sjajnu sezonu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr