Max Verstappen je “robotski” preuzeo polugu u Monte Carlu ispred Alonsa

Aktualni dvostruki svjetski prvak u Formuli 1, Nizozemac Max Verstappen u Crveni bik dobio je najbolju startnu poziciju u posljednjem krugu subotnjih kvalifikacija za Veliku nagradu Monaka.

Španjolski veteran Fernando Alonso (Aston Martin) već je bio spreman proslaviti svoj prvi pole position još od 2012., ali je Verstappen u zadnjem sektoru jurnanjave gradskim ulicama Monte Carla uspio pronaći tri desetinke te za 84 tisuće nadmašiti vrijeme do tada vodećeg vozača.

Domaći vozač Charles Leclerc (Ferrari) zaostao je za Verstappenom malo više od desetinke sekunde (+0.106) i krenut će u nedjeljnu utrku s treće pozicije. U drugom redu bit će i Francuz Esteban Ocon (Alpine) čiji je zaostatak bio malo manji od dvije desetinke (+0,188).

Startna pozicija na Velikoj nagradi Monaka može biti ključna za pobjedu jer uske ulice kojima prolaze najbolji svjetski vozači Formule 1 nemaju mnogo mogućnosti za pretjecanje. Ovo je ujedno i Maxov prvi pol u Kneževini.

Jedno od velikih iznenađenja kvalifikacija je ispadanje Meksikanca Sergija Péreza (Red Bull) već u prvom dijelu natjecanja, pa će Verstappenov momčadski kolega i drugoplasirani u redoslijedu vozača nakon pet utrka, krenuti iz zadnjeg reda.

Prije VN Monaka aktualni svjetski prvak drži prvo mjesto sa 119 bodova, a Pérez je drugi sa 105. Alonso je treći sa 75 bodova.

Start nedjeljne utrke predviđen je za 15 sati.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr