Barça se trijumfalno oprostila od Busquetsa, Jordija Albea i (neko vrijeme) Camp Noua

Kraj ere, ovoga puta u punom smislu te sintagme. Nakon Carlesa Puyola, Xavija Hernández, Andrésa Inieste, Gerarda Piquéa. ja Lionel Messi, katalonski div danas se oprostio od posljednja dva člana svoje najveće generacije. Večeras smo gledali i službeni kraj zlatne generacije koju je stvorio Pep Guardiola.

Na prepunom Camp Nouu Barcelona je proslavila titulu prvaka Španjolske, odigrala posljednju utakmicu na Camp Nouu prije početka radova i renoviranja te se oprostila od Sergija Busquetsa ja Jordija Albe. Čak je i igrom podsjetila na dan kada je dominirala Europom.

Završilo je 3-0, uz dva pogotka Ansua Fatija i jednog Gavijevog, Barcelonine budućnosti, ali sve oči bile su usmjerene na prošlost: Busquetsa i Albu, koji su startali od prve minute. Alba je igrala do 81. minute, kada je rezultat već bio 3-0. U suzama je napustio teren, dok mu je stadion skandirao. Četiri minute kasnije izašao je i Busquets, uz još gromoglasniji pljesak prijepunog Camp Noua.

Dvije klupske legende koje su s Barçom osvojile sve moguće trofeje oprostile su se od svog stadiona na istoj utakmici i to na najbolji mogući način: pobjednički, pred svojim navijačima, slaveći trofej.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr