Svečarski je bio i na Maksimiru gdje je Dinamo proslavio novu titulu i svladao Goricu

Vrlo lijepe atmosfere i emotivnog oproštaja ovaj vikend gledamo diljem nogometne Hrvatske, a sve je skupa kulminiralo na Maksimiru gdje je odigrana i posljednja utakmica hrvatske nogometne sezone. Dinamo je u sjajnom dekoru proslavio svoju novu titulu i za kraj je svladao Goricu.

I ovdje je nogomet bio u drugom planu jer je bilo dosta slavlja i oproštaja. Pripremili su Modri ​​sportsko-zabavni program pa su uz pjesmu i slavlje nogometaša ugostili i Tina Srbic, Filip Sačić ja Ivana Kelavudok su se videoporukama javila opet zlatna braća Sinković, Filip Zubčić ja Kruno Šimun te bivši dinamovci pa se sve skupa pretvorilo u vrlo lijepu sportsku priredbu.

Na terenu se od modrog dresa nakon pet godina oprostio Kevin Théophile-Catherine koji je primio prigodni poklon, a nagradu navijača za najboljeg igrača polusezone primio je Luka Ivanušec. Osim njih, od aktivnog suđenja na terenu oprostio se Ivan Duck koji ipak nastavlja karijeru u VAR sobi.

Nekoć najbolji hrvatski sudac prešao je propisanu dobnu granicu pa mora u mirovinu nakon 23 godine aktivnog suđenja. Debitirao je u HNL-u 2000. godine, a zaključno s današnjom utakmicom dijelio je pravdu na 318 utakmica prve lige.

Bebek se može posvetiti VAR sobi, a nakon svih ovih svečarskih prigoda napokon smo se mogli posvetiti i terenu. Tamo se u ranoj fazi utakmice Gorica potrudila pokvariti svo to slavlje i na pravi način završiti sezonu gdje je velikom mukom ostala u ligi.

Merveil Ndockyt tako je pogodio vrlo rano, već u petoj minuti dočekao je ubačaj Filipa Mrzljaka te je na drugoj stativi pogodio bliži kut. Ne, nije to slavlje potrajalo, već se Dinamo brzo pribrao i već do poluvremena je preokrenuo.

U 22. pokušao je Bruno Petkovićali sjajno mu je skinuo Božidar Radošević. Ne, minutu kasnije pomoći nema. Fran Topić i Ivanušec sjajno kombiniraju pa potonji petom gurom Robertu Ljubičićua ovaj utrčava u prostor i rutinski zabija za 1-1.

Ivanušec je definitivno ovog proljeća najbolji igrač Modrih, a to je dokazao iu 33. minuti novim pogotkom, svojim trećim u nizu i 12. u ligaškoj sezoni. Petković je ovaj put kombinirao s Martin Baturina ovaj je proslijedio Ivanušecu koji zabija.

Baturini je ovo već 12. asistencija HNL sezone i nadomak je vrha te liste, ali Marko Livaja ranije danas upisao je svoju 13. pa je ponio i tu laskavu titulu.

Ostalo je 2-1 i na poluvremenu, a drugi dio opet bolje kreću Modri. Zabili su 51. novi Ivanušecov pogodak, ali Sadegh Moharrami uhvaćen je u zaleđu u akciji za gol pa ipak nije 3-1. Novu veliku šansu za to imao je Dinamo u 58. minuti.

Bruno Petković pao je u kaznenom prostoru u duelu s Luka Kapulič, a Bebek je pokazao na bijelu točku. Petković je sam išao pucati, ali njegov dosta slab udarac zaustavio je Radošević i tako spasio Goricu težeg zaostatka.

U 64. minuti veliku priliku imao je i Topić, no i njemu je obranio Radošević, a prije kraja je polako počela interakcija publike s igračima. Skandiralo se kapetanu Dominiku Livakoviću da ostane, a ovacije po izlasku iz igre dobio je i Bruno Petković u 74. minuti.

Matús Vojtko u 79. je testirao Livakovićeve sposobnosti i pritom otkrio da su one iznimne, a do 3-1 Dinamo je ipak stigao minutu kasnije kad je Dario Špikić nakon sjajne kontre lako je poentirao na dodavanje Ivanušeca. Odmah zatim uslijedio je novi niz ovacija Igor Bišćan nakon Petkovića povukao i Livakovića iz igre, a ubacio Danijela Zagorca.

Nije ni tu bio kraj Dinamovim akcijama jer domaći su se do kraja potpuno raspojasali pa su stigli dati i četvrti gol. Izveden je korner pa se Théophile vratio na drugu stativu, a tamo se lopta odbija od Josipa Drmića pa učiniti Dina Perića koji ju je proslavio u mreži za 4-1.

Je li ova utakmica bila i oproštajna od Dinama za dvojca Petko-Livi i Ivanušec i Josipa Šutalato tek ostaje za vidjeti u prijelaznom roku, ali vrlo je izgledno da neće sva četvorica ostati na Maksimiru.

Ne, o tom potom. Ono što je važno jest da je Dinamo uspješno priveo još jednu sezonu, a to se s obzirom na sve potrese na kraju može reći i za Goricu…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr