Kanada je pobijedila Njemačku i postala novi svjetski prvak u hokeju

Kanadski hokejaši pobijedili su Njemačku u finalu Svjetskog prvenstva došli do svoje 28. svjetske titule, što je novi rekord. U finskom Tampereu Imaš je slavila s 5-2 i naslijedila Finsku na svjetskom tronu. Međutim, nije bilo lagano, baš suprotno.

Njemačka, koja je u polufinalu pobijedila Sjedinjene Američke Države, povela je u prvoj trećini, a zatim, nakon izjednačenja Kanade, ponovno u drugoj. Ipak, Kanada se dva puta vraćala, a onda je u posljednjoj trećini preokrenula utakmicu u svoju korist.

Sammy Blais je zabio za 3-2 nakon velike pogreške njemačke obrane, a Njemačka nakon toga nije imala odgovor na igru ​​Kanađana. Ne samo da se Nijemci nisu vratili, već su se potpuno raspali i do kraja primili još dva pogotka. Na kraju zaslužena pobjeda Kanade, iako Njemačka može biti više nego ponosna na svoj nastup. Došla je do svog trećeg finala, prvog nakon davne 1953., pod zastavom Zapadne Njemačke. Ovo joj je daleko najveći uspjeh u suvremenoj eri.

S druge strane, Kanada je sada neprikosnovena, sama na vrhu s 28 zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima. Do sada je taj rekord dijelila sa Rusijom/Sovjetskim Savezom, veliki rival iz doba Hladnog rata. Kanadi je ovo drugi naslov u posljednje tri godine.

Turnir je obilježila i sjajna Latvija, koja je u četvrtfinalu senzacionalno izbacila Švedsku u Rigi, a danas došla i do prve medalje u povijesti svladavši SAD u borbi za broncu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr