Umirovljeni Suba: 'Nisam osvojio ono po što sam došao, ali osvojit će momci i bez mene'

Emotivno je danas bilo na Poljudu. Osim što je Hajduk proslavio osvajanje Kupe i zaključio sezonu, u središtu zbivanja bio je Danijel Subašić koji se oprostio nakon 20 godina profesionalne karijere.

Suba je nakon dvije godine povratka u Hajduk izašao iz igre u 24. minuti, a nakon susreta održao je oproštajnu press konferenciju koja je ponovno bila vrlo emotivna.

“Htio bih se zahvaliti Hajduku, suigračima jer su kada sam odlučio završiti karijeru sve se poklopilo”, rekao je, prenosi Dalmatinski portal. “Momci su uzeli kup. Zadnja utakmica je ta koja možda nikome ništa ne znači, meni su ove 24 minute značile kao sve one prije.”

Subašić je otkrio i da mu je Marko Livaja ponudio pucanje penala da ga je sviralo, a posebno emotivan trenutak oproštaja bilo je skandiranje Hrvoju Ćustiću. Majicu u njegov spomen Suba je objesio ispred sjeverne tribine.

“Igrali smo u Osijeku na dan kad je Hrvoje preminuo. Netko me pitao imam li duplu majicu. Bila mi je želja da to ostavim na sjeveru. Znamo da Torcida drži do svakoga, pogotovo do ovih kojih nema.”

Otkrio je Suba i što ga čeka u igračkoj mirovini:

“Odmor, dijete, vrtić, laganica. Igrati padel, tenis, malo uživati. Hvala dragom Bogu jer to mogu. Karijera je bila dobra, nešto se zaradilo, uložilo, nešto se vraća. Kada vidite kakav se sranja događaj svaki dan onda treba uživati ​​u svakom trenutku.”

“Nisam osvojio ono po što sam došao, osvojit će oni bez mene. Daj Bože da Hajduk bude prvak, kažu da će me zvati, ali ne trebaju, doći ću ja sam”, rekao je o onome što je pobjeglo od povratka u Hajduk, odnosno o naslovu prvaka.

Suba tako odlazi u zasluženu penziju, a na ostalima u bijelom dresu je da ispune ono što je kazao…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr