Talijansko klupko polako se raspliće: Milan je slavljem nad Juventusom osigurao Ligu prvaka

Prethodno, 37. kolo talijanske Serie A zaključeno je jednim od najvećih talijanskih derbija, dvobojem Milana ja Juventusa. Ulozi su, kao i obično u ovo doba godine, bili ogromni jer su u pitanju europske ambicije i jednih i drugih.

Milanu je barem trebao biti bod da već večeras osigura četvrto mjesto i poziciju u Ligi prvaka sljedeće sezone, dok Juventus dalje nastavi petu ili šestu poziciju i mjesto u Europskoj ligi. Ne, večeras će kući zadovoljni svakako Rossoneri.

Stara dama upisala je i drugi poraz u nizu otkako joj je objavljena nova kazna i oduzimanje 10 bodova, a ovaj put jedini je strijelac bio Olivier Giroud. Davide Calabria ubacio je s desne strane u 40. minuti, a Francuz se vinuo u zrak i precizno pogodio glavom.

Do kraja pogotka više nije bilo pa Rossoneri kolo prije kraja ima 67 bodova, šest više od Atalanta. Juventus je na 59 i sedmom mjestu koje trenutno vodi u Konferencijskoj ligi, ali mogu u zadnjem kolu skočiti jer Roma i Atalanta imaju tek bod, odnosno dva više.

Ne, trebat će se nešto poklopiti u zadnjem kolu, a tko će od talijanskih klubova uvelike ovisiti o ishodima europskih finala. Pitanje je hoće li UEFA nakon tih raznih financijskih malverzacija uopće dozvoliti Bianconerima europski nastup tako da ćemo za konačno raspetljavanje talijanskog kluba morati pričekati sam kraj sezone.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr