Hajduk objavio milijun eura dobiti, radovi oko obnove Poljuda najavljeni za 2024.

Danas je na Poljudu održana skupština kluba u kojoj su sudjelovali najviši Hajdukovi dužnosnici, predstavnici udruge Naš Hajduk te Upravnog odbora. Jedan od govornika bio je i predsjednik kluba, Lukša Jakobušić.

Jakobušić je pohvalio rad kluba u prošloj godini, a posebno se osvrnuo na titulu osvajača Hrvatskog nogometnog kupa, koju su osvojili seniori, i sudjelovanje u finalu UEFA-ine Lige mladih.

“Dokazano smo najbolja Akademija u Hrvatskoj. Imamo rekordan broj pretplata i navijača. Ne bi bili u istom raspoloženju da ne osvojimo kup. Ova godina je iznimno teška za cijeli klub. Čestitam svima, ali se moram zahvaliti i vlasnicima i suvlasnicima. Bilo je turbulentno”, rekao je.

Dodao je kako je porasla zarada od ulaznica te prodaja artikala u fan shopovima, ali da postoji i prostor za napredak kada je u pitanju suradnja s HNS-om:

“Operativno surađujemo, to je naš Savez, ali naša snaga nije prisustvo u HNS-u. Naša isključiva snaga su navijači. Trenutno ima 73.646 članova. Ovakve brojke, preko 300.000 gledatelja imali smo kada smo igrali Ligu prvaka u sezoni 1994./95.”, rekao je.

Jakobušić je u ime kluba zahvalio i igračima na odlasku, a to su: Danijel Subašić, Gergő Lovrencsics, Stefan Simić, Agustin Anello, Marco Fossati ja Toni Borevković.

Što se tiče financija, situacija je pojasnio Ivica Matana, član Uprave za financije, logistiku, pravo i infrastrukturu:

“Ostvarili smo oko milijun eura dobiti. Imali smo rekordnu godinu po pitanju prihoda bez transfera. Rasli su nam prihodi, ali i troškovi. Operativni prihodi preko 220 milijuna kuna. Rast prihoda od ulaznica je preko 500%. Rasli su nam troškovi. Dio toga se vuče od prije, ali se drži pod kontrolom. Rastom prihoda, rastu i troškovi. Igrači, premijeri, zaposlenici.”

Skupštini je prisustvovao i splitski gradonačelnik Ivica Puljak koji je najavio početak radova oko obnove Poljuda za drugi kvartal 2023.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr