Hvala na suradnji: John Heitinga više nije Ajaxov trener

Ajax objavio je kako neće produžiti suradnju s trenerom od Johna Heitinga nakon razočaravajuće sezone koja je na izmaku. Iako je Heitinga od dolaska u skupinu prve momčadi u siječnju poveo momčad s petom na treću poziciju, Ajax sljedeće sezone po prvi put nakon 14 godina neće igrati u Ligi prvaka.

U posljednjih nekoliko mjeseci dosta naučio da bismo željeli igrati ulogu u njegovom daljnjem trenerskom razvoju, ali zaključak je kako Ajax treba iskusnijeg čovjeka na mjestu trenera”, rekao je direktor nogometa. Sven Mislintat.

“Na osobnoj razini, ovo je bila teška odluka kojom nije bilo lako priopćiti Johnu koji je uskočio u teškom trenutku za klub. Međutim, on je odluku primio iznimno profesionalno”, zaključio je.

Heitinga je prije preuzimanja prve momčadi Ajaxa bio trener u mlađim kategorijama amsterdamskog kluba. Prvu momčad preuzeo je 27. siječnja, nakon što je zbog loših rezultata otkazao alfred schreuder, nekadašnji pomoćni trener Erika ten Haga, koji je dobio priliku nakon što je potonji otišao u Manchester United.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr