Novi Beograd u finalu Lige prvaka, Jug se bori za sedmo mjesto

Vaterpolisti Novi Beograd prvi su finalisti ovosezonskog izdanja Lige prvaka; izborili su novi pohod na prvu titulu u polufinalnoj utakmici završnog turnira koji se igra u Beogradu. Tu su prevladali Barcelonetu sa 12-10 (1-1, 2-4, 4-1, 2-3; 4-2) boljim izvođenjem peteraca.

Duško Pijetlović bio je jedini dvostruki strijelac za Novi Beograd, dok Alberto Munarriz postigao tri gola za Barcelonetu. Kod izvođenja kaznenih udaraca sva četvorica igrača Novog Beograda bila su precizna, dok su dvojica igrača Barcelonete pogodila okvir gola.

Novi Beograd je tako došao do drugog uzastopnog finala. Lani je tamo izgubio od najuspješnijeg kluba u povijesti natjecanja, talijanskog Pro Recca nakon izvođenja peteraca. Ove godine će možda ponovno s Talijanima igrati za trofej. Naime, Novi Beograd će u subotnjem finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem će igrati Pro Recco i grčki Vouliagmeni.

Vaterpolisti dubrovačkog Također AO izgubili su ranije susret za redoslijed od petog do osmog mjesta na završnom turniru Lige prvaka od grčkog Olympiakosa u 5-14

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr