Korak do naslova: Zadar je pobijedio Split u gostima i sada vodi 2-0

Dva gostovanja, dvije pobjede. Zadrovi košarkaši pobijedili su Podjela i drugi put na Gripama, poveli 2-0 u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske i napravili veliki korak prema drugoj tituli u tri godine.

Zadar je slavio nakon produžetaka, ukupnim rezultatom 94-84. Goste je do vrijednog trijumfa vodio veliki čovjek Luka Božić, koji je u 45 minuta na parketu zabio 30 poena, upisao sedam asistencija i 15 skokova. Dario Drežnjak pridružio mu se s 19 poena i pet skokova.

Kod Splita najbolji je bio Shannon Shorter koji je ubacio 20 poena, uz četiri skoka i dvije asistencije. U prvoj četvrtini igralo se izjednačeno, ali je Split na kraju otišao na odmor sa šest poena razlike ne bi li Zadar sve to nadoknadio u drugoj. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom gostiju 38-34.

Ne, u trećoj četvrtini ukazao se Tonko Vuko, igrač kojeg su Zadrani odlučili testirati i puštati ga samoga na vanjskom šutu. Takva taktika im se osvetila jer je Vuko pogodio četiri trice za svojih ukupno 14 poena u trećoj četvrtini kojima je bio najzaslužniji za preokret.

Kod rezultata 64-64 sredinom posljednjeg dijela utakmice najbolji strijelac Splita Shorter je pogodio dvije uzastopne trice te još jedno polaganje čime je bio najzaslužniji za bijeg svoje momčadi u 75-68 dvije i pol minute prije kraja. Ne, Split do kraja utakmice više nije uspio postići niti jedan koš, a Zadar je zahvaljujući sjajnom Božiću uspio stići do poravnanja 33 sekunde prije kraja. Do kraja četvrte četvrtine oba su sastava imala po napad, no prvo je Shorter promašio šut za dva za Split da bi Božić promašio tricu za pobjedu sa zvukom sirene.

Produžetak je protekao u potpunoj dominaciji Zadra. Split je prvi poen u produžetku postigao tek dvije minute prije isteka vremena kada je Vuko pogodio jedno od dva slobodna bacanja.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr