Ivan Prtajin rastura. Zabijao je cijelu sezonu, a večeras je zabio u doigravanju za 2. Bundesligu

Svatko tko jednim okom prati njemački niželigaški nogomet nije mogao zaobići Ivana Prtajinabivšeg Hajdukova napadača koji je prošlog ljeta pojačao kontrakcije iz Wiesbadena i postao ključni faktor u borbi za drugi rang njemačkog nogometa.

Rođeni Zadranin zabio je 15 golova u 27 nastupa u 3. Ligi, a pisao mu je i sedam asistencija. Njegov Wehen uhvatio je playoff za ulazak u drugi rang gdje ga je u dvije utakmice dočekala Arminijadonedavni bundesligaš koji je opako ronio prema ispadanju i bio prisiljen boriti se protiv trećeligaša koji se do prije 30-ak godina bavio isključivo amaterskim nogometom.

Prva utakmica danas je odigrana u Wiesbadenu — odnosno, njezina većina, ali do toga ćemo doći — a Arminia kući ide potpuno posramljena jer joj je Wehen utrpao četiri gola i primio nijedan. Račun kluba iz Bielefelda otvorio je upravo 27-godišnji Prtajin koji je sjajno zabio glavom u šestoj minuti nakon lijepog ubačaja Ezeha Brooklyna.

Prtajin je, inače, u Hajduku bio od 2017. do 2019.; došao je iz Udineseovih juniora i većinom nastupao za drugu momčad, a za prvu je upisao jedan nastup i to protiv Slaven Belupa 2017. godine, kada je dobio jednu minutu igre. Potom je otišao u nizozemsku štap te preko Švicarske i Slovenije stigao u treću njemačku ligu.

Kada je u nastavku došao do još tri gola preko Johannes Wurtz, Benedicta Hollerbach ja Johna Iredalea, a susret je nekoliko puta prekinut zbog ponašanja gostujućih navijača i bacanja baklji u teren. Nakon što je Arminia primila četvrti gol činilo se kako se utakmica neće moći ni nastaviti; sudac je poslao igrače u svlačionicu, ali utakmica je dovršena poslije 20 minuta.

Ovo je bila tek prva utakmica, a baš nas zanima kako će Arminia okrenuti četiri gola minusa u uzvratu…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr