Bjelica se očito aklimatizirao u Trabzonsporu. Upisao je treću pobjedu u nizu, sada i uz petardu

Nenad Bjelica nije se odmah po dolasku u Trabzonspor odradio vrlo dobro, u četiri uvodna kola upisao je tri poraza i samo jednu pobjedu. Ne, čini se da je taj period prilagodbe već iza njega, jer je u posljednja tri kola njegova momčad nanizala isto toliko trijumfa. Svaki put su to bile golijade, nakon što je deklasirao Fatih Karagümrük (4-1), a rezultatom 4-2 svladao Giresunsporsada je na red došao i Alanyaspor.

Bilo je to u predzadnjem kolu turskog prvenstva, u kojem je na domaćem terenu došao do pobjede od čak 5-1. Uz to se slavlje Bjeličin sastav zadržao na šestom mjestu poretka, na kojem će vrlo vjerojatno i ostati na kraju sezone. Za pobjedu su zabijali Trézéguet, Marek Hamšík, Anastasios Bakasetas, Jens Stryger Larsen the Nada Božok.

Za spomenutog slovačkog veterana ovo je možda bila i posljednja utakmica u igračkoj karijeri, jer je ranije tijekom vikenda najavio svoj oproštaj. Bjelica ga je iz igre izvadio u 62. minuti, kada je pitanje pobjednika već bilo riješeno, pa ga je domaća publika pozdravila i mirovinu ispratila ovacijama s tribina.

⏱ 90′ Utakmica završila #TSvALY Trabzonspor 5-1 Corendon Alanyaspor

Objavio Trabzonspor naSubota, 3. lipnja 2023

Inače, Trabzonspor je prošle sezone osvojio naslov, ali sada su takvi rezultati i dalje nedostižni, kao i neka mjesta koja vode u europske kvalifikacije. Ne, Bjelica će ovo razdoblje iskoristiti za igranje momčadi i provedbu svojih zamisli, a nakon ljetnih priprema i prijelaznog roka sigurno će krenuti u pohod na puno bolje domete i plasman…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr