I bogovi plaču: Zlatan se u suzama oprostio od Milana, ali i igranja nogometa

Što je s onim oproštajima danas? Znamo da je posljednji dan sezone, ali nemamo toliko maramica, ljudi…

Zlatan Ibrahimović već nas je sve navikao na to da mislimo kako je neuništiv i da će igrati dovijeka. U 42. godini života i aktivno je igrao nogomet za Milano tako da slične pretpostavke uopće nisu bile čudnovate, a svi smo nekako očekivali da će se njegova nogometna avantura i dalje nastaviti.

Iako mu je ugovor s Milanom bio na izmaku, dosta se pisao o njegovoj sljedećoj postaji u karijeri; govorilo se da Monza već ima pripremljen Dogovor za njega, navijači Rossonera večeras su ga odlučili počastiti transparentom Doviđenja (ne, nije se radilo o tipfeleru), a svi su bili pripremljeni na to kako će Zlatan otići sa San Sira, ali i ne iz nogometa.

Bili smo u krivu. Popularni Ibra nakon meča sa Veronom, koju je Milan pobijedio 3-1, izašao ispred navijača i suznih očiju poručio kako završava igračku karijeru. Čitav stadion plakao je zajedno s njim, a legendarni Šveđanin oprašta se nakon 988 utakmica, 573 gola i 32 trofeja u otprilike 25 godina. Ove je sezone većinom sjedio na tribini zbog ozljeda, ali nije uspio zabiti jedan gol u četiri nastupa.

Seniorsku karijeru započeo je davne 1998. u Malmöu odakle je otišao u Ajax i zapalio nogometnu Europu, a 2004. započeo je svoju prvu avanturu u Italiji prešavši u Juventus. Uslijedile su tri sezone u Između i epizoda u Barceloni koja je završila u lošim odnosima s Pepom Guardioloma onda i dvije sezone u Milanu te četiri godine u PSG– u. Okušao se i na Otoku, pa se 2016. pojačao Manchester United, a odlučio se dokazati i Hollywoodu; stoga smo ga između 2018. i 2019. gledali u LA Galaxyju.

Potom se vratio u Milan gdje je igrao do danas, au švedskoj reprezentaciji proveo je 22 godine i odigrao 122 utakmice uz rekordna 62 gola.

Živio, Zlatane, i ne mijenjaj se nikada!

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr