Serie A još nije gotova. Naime, Verona i Spezia igrat će majstoricu za ostanak u eliti

Napoli je večeras slavio uz svoje navijače na stadionu Diego Armando Maradona i proveo trofej prvaka Serie A po svom igralištu, putnici u Ligu prvaka također su bili odlučeni, ali ostalo je još nekoliko stvari za razriješiti se u posljednjem kolu. Atalanta, Roma ja Juventus nadali su se što boljim plasmanima u hvatanju europskih mjesta, a Verona ja Začiniti borile su se za ostanak.

Dvije momčadi ušle su u zadnje kolo s istim brojem bodova, a takav bi njihov konačni rezultat odveo u playoff koji bi se odigrao kasnije ovog mjeseca, na jednu utakmicu i to na neutralnom stadionu. To ćemo i gledati budući da su obje momčadi izgubile.

Romakojoj je poraz u finalu Europske lige od Sevilla bio svjež, nadala se kako će barem osigurati povratak u natjecanje pobjedom nad Spezijom, a to se i dogodilo — doduše, iznimno dramatično (2-1). Dimitris Nikolaou zabio je za Spezijino vodstvo u šestoj minuti ostavivši sam na lijevoj vratnici poslije lošeg šuta Mehdija Bourabije koji se pretvorio u asistenciju.

Roma se uspjela izjednačiti u 43. preko Nicole Zalewskog koji je tada zabio glavom, momčad Joséa Mourinha pokušavala je slomiti Speziju; tvrdo drugo poluvrijeme rasplamsalo se tek u posljednjim minutama, a ključni trenutak dogodio se u 89.. Strijelac Nikolaou dobio je drugi žuti karton fauliravši Stephana El Sharaawyja u svojem šesnaestercu, a Paulo Dybalakoji je pretrpio dosta batine kroz utakmicu, zabio je s bijele točke za konačnih 2-1 i osiguranje Europske lige.

Roma je tako uspjela preskočiti Juventus koji je u gostima upisao pobjedu nad Udineseom i zasad će igrati Konferencijsku ligu — zasad, jer trenutno ne znamo hoće li ga UEFA izbaciti iz svojih natjecanja zbog financijskih malverzacija. Atalanta je pobijedila Monzu (4-2) i zacementirala peto mjesto, a treba vidjeti hoće li i Fiorentinakoja je završila kampanju na osmom mjestu, uhvatiti Europu jer joj slijedi finale Konferencijske lige protiv Zapadna Hama.

Verona je u konačnici upisala uvjerljiv poraz protiv Milana kod svetog Kira (3-1); Olivier Giroud zabio je za 1-0 s 11 metara u sudačkoj nadoknadi prvog dijela da bi gosti izjednačili preko Davidea Faraonija u 72. minuti. Mastifi su neko vrijeme imali otvoreni rezultat i nadu da neće ispasti, ali Milan je preko dva pogotka Rafaela Lea ubilježio pobjedu i onemogućio Veroni snove o izravnom zadržavanju prvoligaškog statusa.

Dakle, i Spezia i Verona ostali su na 31. bodu i sada ćemo dobiti prvi playoff koji će odlučiti o ispadanju u Serie A još od sezone 2004./05. kada su se u toj poziciji pronašle Bologna ja Parma.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr