Prvaci u oblacima: Zadar je pregazio Split u prepunom Višnjiku i veličanstveno osvojio naslov

Zadar je u trećoj utakmici finala hrvatskog košarkaškog prvenstva ušao s vodstvom 2-0 protiv Splita i trebao mu je još samo jedan trijumf kako bi osigurao svoj četvrti nacionalni naslov od osamostaljenja. Shodno tome, Višnjik je večeras bio krcat i ispunjen bijelom bojom, orila se pjesma 9.000 gledatelja, a domaći su iskoristili priliku i na nemilosrdan način ščepali Žute, sažvakali ih i zatim ispljunuli.

Žao nam je navijača splitskog kluba, ali nema drugog načina da se opiše ono što se večeras dogodilo, kao ni metla kojoj smo svjedočili u cjelokupnoj seriji; Zadar je večeras pobijedio 99-62 i postao prvak.

Momčad Danijela Jusupa odmah je počeo udarnički pa je već krajem prve četvrtine imao 10 poena prednosti, a Split je dopustio zabrinjavajućih 27 poena u 10 početnih minuta. Bio je to alarm koji je potpuno pocrvenio u drugoj dionici igre gdje su Žuti doživjeli epski raspad; Splićani su u cijeloj drugoj četvrtini ubacili tek devet poena, a Zadar je s druge strane uvalio 24 i otišao na poluvrijeme s nestvarnih 25 razlike. Vatrena atmosfera kao da je nosila domaće košarkaše koji su u prvom poluvremenu suparnicima uvalili 51 poen.

Nastavak je bio nešto mirniji, ali je i dalje protekao u zadarskoj dominaciji; Dario Drežnjak sredinom treće četvrtine odveo je svoju momčad na tada najveću 31 razliku, a onda je pogodio i tricu za još veću prednost pa je ubacio novi šut i izborio faul. Splićani su se tako našli na minus 37 i do kraja četvrtine uspjeli su nadoknaditi četiri poena minusa, a Zadar je samo priveo stvar kraju i završio utakmicu tako da mu je pola koša nedostajalo do stotke.

Luka Božić upisao je inače triple-double učinak sa 16 poena, 13 skokova i 11 asistencija, Dario Drežnjak bio je najbolji strijelac utakmice s 19 poena, a najraspoloženiji kod Splita bio je Tonko Vuko koji je postigao 11.

Danima će se slaviti u Zadru; prošla titula osvojena je u doba COVID ograničenja, a sada nema granica…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr