Vrućina gradskog asfalta: Miami je u napetoj završnici dobio Denver i izjednačio

Košarkaši Miami Heata u drugoj su utakmici finala doigravanja NBA lige kao gosti svladali Denver Nuggetse sa 111-108 te tako poravnali omjer u pobjedama na 1-1 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Bio je najučinkovitiji u postavi Miamija Gabe Vincent sa 23 poena, dok su Bam Adebayo ja Jimmy Butler dodao je po 21. Adebayo je imao i devet skokova, a Butler devet asistencija. Nuggetsima nije pomogao ni 41 poen Nikole Jokića s 11 skokova te 18 pogodaka i 10 asistencija. Jamala Murray.

Bila je to utakmica preokreta, Miami je bolje otvorio susret i poveo 21-10, ali serijom 22-3 na kraju prve i početkom druge četvrtine Denver je preuzeo kontrolu nad rezultatom i poveo 39-29, a pet minuta prije kraja prvog poluvremena imali su i najvećih 15 razlika (50-35). Nakon tri četvrtine Denver je vodio 83-75, no uslijedio je veliki napad Miamija 15-2 u samo tri minute na početku posljednje dionice, čime su svi preuzeli kontrolu rezultata i poveli 90-85.

Kada su Heat tri i pol minute prije isteka vremena poveli 107-9, činilo se da je dvoboj odlučen, no Nuggetsi su se polaganjem Jokića 35 sekundi prije kraja uspjeli približiti na 111-108, a nakon promašaja Butlera domaćima je ostalo 10-ak sekundi. napada. Tricom bi košarkaši Denvere izborili produžetak, ali pokušaj Murraya nije pronašao koš.

“Moji su igrači natjecatelji. Oni obožavaju ovakve trenutke”, kratak je nakon pobjede bio trener Miamijeva Erik Spoelstra, a mnogo rječitiji nije bio niti Vincent:

“Ne zanima nas što ljudi govore. Jedino što nas zanima jest doći do četiri pobjede”.

S druge strane, trener Nuggetsa Michael Malone kritizirao je igru ​​svoje momčadi u obrani.

“Govorimo malo o uloženom trudu. Hoću reći, ovo je finale NBA lige, a ne neka predsezonska utakmica ili utakmica tijekom sezone i zato sam zabrinut i razočaran. Naša obrana mora biti daleko bolja”, kazao je Malone.

Nakon dvije utakmice u Denveru serija se igra u Miamiju gdje će se odigrati sljedeće dvije utakmice, prva u noći sa srijedom u četvrtak, a druga u noći s petkom u subotu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr