Florida je 10. uzastopnim slavljem u produžetku smanjila na 2-1. Drugi je to najdulji niz u NHL-u

Nastavilo se sinoć i finale u Stanley Cupu, završna serija u NHL-u sada se preselila u predgrađe Miamija. Tamo su Florida pantere na svojem ledu ugostili Vegas zlatni Vitezovi te pokušali smanjiti veliki zaostatak nakon dvije uvodne utakmice. Na kraju su uspjeli u svom naumu, doduše, za slavlje od 3-2 trebalo im je malo više vremena jer su smanjenje na 2-1 u pobjedama prebrodili tek u produžecima.

Ne, Panthersi očito uživaju u tih dodatnih pet minuta igre, jer su sada samo nastavili svoj niz te upisali već 10. uzastopnu pobjedu u utakmicama koje su bile neriješene nakon tri trećine. Druga je to najdulja serija u povijesti NHL-a, uspješniji su bili samo Montreal Kanađani od 1993. do 1998. Također, to im je već sedam pobjeda u produžecima u ovom doigravanju, u tome su postali pravi majstori.

Barem to vrijedi što se tiče doigravanja, svoj posljednji poraz u produžecima tijekom playoffa upisali još u prvom kolu 2016. godine protiv Otočani New Yorka (2-1). Od tada su kroz doigravanje nanizali 10 produžetaka, a posljednji u tom nizu je najvažniji.

Taj sinoćnji trijumf stigao je samo 33 sekunde prije isteka dodatnog vremena, odnosno pola minute prije nego što je krenulo u raspucavanje. Pobjednički zgoditak postigao je Carter Verhaeghedok su u ranijem razdoblju utakmice za domaće poentirali i Brandone Montour the Matej Tkachuk. Potonji je također dio jednog od junaka, jer je dvije minute prije kraja osnovne utakmice zabio za poravnanje na 2-2.

Tada je u posljednjim trenucima spasio Floridu, jer se činilo da će Vegas zabiti Tako Stonea ja Jonathana Marchessault povesti s 3-0 u finalnoj seriji. Prednost je ono što u NHL-u nije nedostižna, za razliku od NBA-a, ali se u povijesti ovog natjecanja zbilo tek četiri puta. Bio bi to prevelik zaostatak za Pantherse, koji se sada u noći sa subote na nedjelju na svom ledu mogu izjednačiti na 2-2 u finalu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr