Sergej Jakirović: 'Realno je da nam odu Selahi, Frigan i Labrović. Izbacili su sebe u prvi plan'

Bliži se početak priprema HNL klubova, a jedan od onih gdje bi moglo biti najzanimljivije Rijeka. Nakon očajne jesenske i sjajne proljetne polusezone očekuje se da Sergej Jakiruć dodatno filtrira kadrove, a uobičajene okolnosti diktiraju prodaju onih najboljih.

Rijeka dosta rano mora krenuti s pripremama i kompletiranjem kadra jer će brzo i Europa koja je uvijek od financijske vitalne važnosti kluba, a Jakirović je već pomalo i najavio ono što bi se moglo dogoditi u sljedećim tjednima.

“Uvijek su svi na prodaju, to je tako”, rekao je u emisiji Sport nedjeljom. “Ima igrača koji su sebe izbacili u prvi plan. Prije svih Matija Frigana zatim i Veldin hodža, knez s jako dobrim učinkom, Nediljko Labrović fantastičnim obranama…”

Labrović kao kapetan odnosno reprezentativac može postići dobru cijenu, kao i Friganu, Dinamu i MLS-u već se mjesecima barata u kontekstu milijuna eura.

“Realno je da nam odu Frigan, Labrović i Selahi. princ i Vukčević mogli su otići već na zimu, ali su ostali. Ljeto je dugo, vidjet ćemo što će se događati. Ne, prijelazni rok će dosta toga odrediti.”

Jakirović je i na zimu s igračima na posudbi inzistirao da momčad bude kompletna od početka priprema. Nažalost, vjerojatno neće biti moguće, ali brzina je od velike važnosti.

“Jako je važno kada ćemo dovesti nove igrače. Igrači kalkuliraju.”

Treba se brzo posložiti jer dolazi Konferencijska liga.

“Nositelji smo uz drugu pretkolu, ali nema danas laganih suparnika. Protiv svakoga se može igrati ako odradimo dobre pripreme i pogodimo s pojačanjima. To sam vidio prošle sezone iu Zrinjskom. Danas se svi educiraju, teško se nešto može sakriti. Trebat će malo sreće u ždrijebu, ali neće biti nikako lagano”, kaže.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr