Tko je Bosz? Nizozemac nakon osam mjeseci odmora mijenja Van Nistelrooya u PSV-u

Otpušten od strane francuskog Lyona u listopadu, nizozemski trener Peter Bosz nakon osam mjeseci odmora postavljen je na čelo PSV Eindhovenaobjavio je u ponedjeljak nizozemski viceprvak.

Bosz (59), potpisao je trogodišnji ugovor kako bi naslijedio zastupnika bivšeg nizozemskog cara Ruda van Nistelrooyakoji je dao otkaz nakon samo jedne sezone krajem svibnja žaleći se na “nedostatak podrške unutar kluba.”

“Peter je bio idealan kandidat”, kaže sportski direktor PSV-a Earnest Stewartkoji je surađivao s njim dok su obojici još bili suigrači u NAC Bredi krajem prošlog stoljeća.

“PSV i ja smo gladni igre i trofeja”, rekao je Bosz, građanin u priopćenju kluba koji je ove sezone osvojio nizozemski Kup i Superkup. “Prošle sezone osvojili smo dvije titule, ali cilj nam je postati državni prvak. To je ono što tražimo.”

Bosz je već trenirao šest različitih momčadi u Nizozemskoj, uključujući Feyenoord (2006.-09.) i Ajax (2016./17.), imao je nekoliko inozemnih iskustava u Dortmund (2017.), Bayer Leverkusenu (2018.-21.) i Lyonu (2021.-22. ) gdje je proveo nešto više od jedne sezone, nakon čega je dobio otkaz i zamijenio ga je Laurent Blanc.

PSV je prošle godine završio na drugom mjestu Nizozemske lige, iza Feyenoorda. Njegov 24. i posljednji naslov prvaka Nizozemske datira iz 2018.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr