Nitko to nije najavljivao, ali Hajduk je predstavio novo pojačanje. Stigao je Zvonimir Šarlija

Navikli smo na to da se transferi obično najave u medijima prije nego što se službeno dogode i da se o njima dugo šuška, ali Hajduk je u kontekstu svog novog posla ostao poprilično tih.

Naime, Bijeli su više-manje ni iz čega objavili kako je za njih danas potpisao Zvonimir Šarlija26-godišnji stoper koji je dogovorio četverogodišnji ugovor na Poljudu nakon što je protekle dvije sezone odradio u Panathinaikosu. Hrvatski branič, koji je prve nogometne korake napravio u Slavenu Belupu a zatim prešao u CSKA Moskvanosit će haljinu s brojem 31.

“Uzbuđen sam, jedva čekam upoznati ekipu i krenuti”, poručio je Šarlija za službene klupske stranice. “Svi su uvijek maštali o velikim klubovima, a ja sam imao samo jedan san – igrati za Hajduk. Nema tu prevelikog objašnjenja. Ovaj tjedan su mi se poklopile stvari, oženio sam se i potpisao za Hajduk. Hajduk je dio mene od malena. Igrao sam u svim klubovima pod pritiskom i naviknuo sam na to. Najbitnije je da svi damo sve od sebe i da budemo pošteni, a ja to mogu obećati.”

Sharlija je u Panathinaikosu odigrao ukupno 49 utakmica uz dvije asistencije. Sportski direktor Mindaugas Nikoličius izjavio je sljedeće:

“Iznimno mi je zadovoljstvo da smo u Klubu doveli igrača koji mu po svim svojim karakteristikama pripada. Dolazi iz momčadi koja je ove sezone dominantno bila kvalitetna u fazi obrane, a što se vidi i iz statističkih pokazatelja od ukupno odigranih 36 kola primili su samo 16 golova. Svakako nam donosi stabilnost i mir koja nam je potrebna. S obzirom na klubove i lige gdje je do sada igrao skupio je veliko iskustvo igranja pod pritiskom te izgradio svoj mentalitet i karakter koji je itekako potreban i izražen u sredini u kojoj je Hajduk. S obzirom na svoje podrijetlo koje dolazi pokraj Zadra, nikada nije krio koliko je njegova ljubav prema Hajduku te vjerujem da će se svoje iskustvo i emocije znati kanalizirati u pravom smjeru koji je ovom Klubu potreban.”

Ništa, prvo ljetno pojačanje za Bijele je tu. Neka ludilo tržište počne…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr