Zidaneova petica dobro će mu pristajati: Bellingham odradio predstavljanje u Realu

Dan nakon što je potvrđen njegov transfer u Real Madrid, Jude Bellingham odradio je službeno predstavljanje u novom klubu i preuzeo dres s brojem pet. Podsjetimo, taj je broj nekoć pripadao još jednom asu u veznom redu Blancosa, legendarnom Zinedineu Zidaneu.

Iako su ga Blancosi doveli za 103 milijuna eura u transferu koji bi mogao još višestruko narasti uz razne bonuse, Bellinghamu glavni motiv nije financijski.

“Novac nije važan”, poručio je mladi Englez. “Nisam razmišljao o njemu. Nikada tako nisam pristupao razmišljajući o momčadi. Razgovarao sam s Dortmund, sviđalo mi se što je Real predstavio i stvari su išle brzo. Nije da su ostale momčadi bile loše, naprotiv, ali odabrao sam Madrid.”

Osvrnuo se na puno toga tijekom press konferencije, između ostaloga i na Luku Modrića ja Toni Kroosdva najbolja učitelja koja je mogao dobiti.

“To je za mene nemjerljivo iskustvo”, kazao je Bellingham. “Način na koji igraju, njihovo iskustvo, vizija… To će biti dobro za mene. Držat ću se njih prvih nekoliko tjedana, nadam se da mi se neće zamjeriti. Imamo sjajnu momčad i veselim se što ću provoditi vrijeme s njima.”

Novinari su upitali Bellinghama što misle o mogućnosti da Harry Kane pojača Real. On to nije želio komentirati, pa su ga pitali i za Kylian Mbappéa.

“Kao što sam rekao za Kanea, ne mogu to komentirati”, poručio je. “Oni su nevjerojatni igrači i vidjet ćemo kako će se stvari razviti. Pročitao sam neke stvari na Twitteru, ali nije istinito sve što se piše. On je odličan igrač, a ja uvijek želim igrati s najboljima. Svi bismo željeli igrati s Mbappéom, tu nema spora.”

Naravno, mnogi su ga željeli vidjeti u Premier ligi.

“Svi u reprezentaciji željeli su da dođem u svoju zemlju, ali želio sam se maknuti iz zone komfora”, objasnio je 19-godišnjak. “Najlakše bi se bilo vratiti u Englesku, ali sam morao iskoristiti priliku s Realom. To je ispravan potez za mene. Želim biti ovdje.”

Pa, Jude, imaš sve što ti treba kako bi zasjao…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr