Milost? A što je to? Bayern je danas nastupio protiv amaterskog kluba i pobijedio ga 27-0

Predsezonske utakmice često znaju biti nogometne fešte za manje sredine ako neki veliki klub trenira u njihovoj blizini, ali se znaju pretvoriti iu svojevrsne sramote. Ne znamo kako su stanovnici Rottach-Egerna, malog mjesta u Bavarskoj s otprilike 6.000 stanovnika, reagirali na današnju utakmicu s Bayernom, ali su imali što vidjeti.

Lokalni klub FC Rottach-Egernkoji se natječe u devetom rangu njemačkog nogometa i za kojeg, normalno, igraju amaterski nogometaši, danas je izgubio 27-0 od Bayerna koji je tako trijumfalno započeo polusezonu.

Bavarci su već poslije prvog poluvremena vodili 18-0, a strijelci su bili sljedeći; Mathys Tel zabio je pet golova, Jamal Musiala također, Sergeu Gnabryju pisao se, eto, samo hat-trick, a zabijali su i Leroy Sane, Alphonso Davies, Noussair Mazraoui, Dayot Upamecano i novopridošli Konrad Laimer.

Predsezona Bayern Münchena ide dobro 😅 pic.twitter.com/J19IW25ZnC

— CILJ (@goal) 18. srpnja 2023

Domaćima je nakon prvog dijela bilo poprilično jasno, je li, da više ne mogu pobijediti bavarskog velikana koji je u nastavku pokazao malo milosti pa je zabio tek devet pogodaka. Marcel Sabitzer tako je zabio pet golova zaredom od 49. do 72. minute (kakav amater, reći će Robert Lewandowski), au strijelce su se još upisali i Raphael Guerreiro, Ryan Gravenberch, Kingsley Coman ja Sadio Mané za kojeg mnogi pišu da je na odlasku.

Usto, čitavu je stvar iz prikrajka promatrao Min Jae Kim, novi stoper u bavarskoj svlačionici.

Inače, Rottach-Egernu ovo nije bio prvi put da ga je Bayern napunio, ali je definitivno bilo najteže iskustvo dosad; 2018. je izgubio 20-2, godinu kasnije 23-0. Pa hajde, možemo reći da su se momci na ovo već navikli…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr