Napadačko siromaštvo: Zadar bez Božića nije uspio parirati Budućnosti na ABA Superkupu

Jedini hrvatski predstavnik na rujanskom ABA Superkupu logično je bio Zadar kao jedini hrvatski klub koji je prošle sezone izborio doigravanje. Mogli su zato Danijel Jusup i njegov stožer planirati ovaj turnir kao generalnu probu da vide gdje su u odnosu na regionalnu konkurenciju, a prvi suparnik je podgorička Budućnost.

Ipak, Zadrani su u Podgoricu stigli oslabljeni zbog neigranja viroznog Luke Božića, a takvi uz loš šut i nikakav doprinos bekova nisu mogli parirati višestruko skupljem suparniku koji je također igrao bez svog velikog pojačanja Allerika Freemana.

Nekako se Zadar na račun obrane i napadanja reketa te slobodnih bacanja i držao u prvom poluvremenu koje je u napadačkom siromaštvu završilo 33-27 za domaće, ali u trećoj se Budućnost ubrzala protokom lopte i pobjegla. Stavili su domaći neke šuteve, Zadar je nastavio s promašajima van reketa i uskoro je razlika i dvoznamenkasta.

Od tog odvajanja hrvatski se prvak nije uspio oporaviti pa je četvrtfinale zaključio porazom 70-58 te će dalje razigravati od petog do osmog mjesta.

Zadar je na kraju šutirao tricu s groznih 3/26, od čega je dvije dao Dario Drežnjak koji je s 14 poena jedini bio koliko-toliko raspoložen u napadu. No, i on je iz igre gađao loših 4/12, a imao je i pet skokova te tri asistencije. Marko Ramljak ubacio je 12 poena, od čega 10 s linije bacanja, a Lovro Mazalin imao je 11 uz tri skoka.

McKinley Wright, pojačanje Budućnosti iz Dallas Mavericksa, zabio je 11 poena, a po 10 su dodali Andrija Grbović, JaCorey Williams i Colbey Ross.

Budućnost će tako u polufinalu ići na boljeg iz dvoboja SC Derbyja i FMP-a, dok će Zadrani razigravati protiv poražene momčadi iz istog tog susreta.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr