‘Schrödingerov otkaz’ Kuntzu: turski Savez je reagirao i ipak demantirao otpuštanje izbornika

Je li Stefan Kuntz dobio otkaz ili ne? Iako su se za vikend europski mediji raspisali o otpuštanju izbornika turske nogometne reprezentacije, ipak se čini kako Nijemac još nije ostao bez posla. Javio se i turski Savez, TFF, priopćenjem u kojem je demantirao otkaz.

Turska novinska agencija Demirören (DHA) u nedjelju je objavila kako je TFF odlučio raskinuti ugovor s Kuntzom nakon što je Nijemac kritizirao svoje igrače poslije poraza u prijateljskoj utakmici od Japana prošli tjedan.

No, još očito ne znamo tko će Turke voditi na Opus Areni jer ‘Schrödingerov otkaz’ i dalje je uručen, ili nije. U svom priopćenju TFF navodi kako izvješća koja kruže u medijima o razlazu s Kuntzom “ne odražavaju istinu”.

“Turska nogometna federacija službeno je pozvala Stefana Kuntza, čiji ugovor traje, na sastanak s predsjednikom TFF-a Mehmetom Büyükekşijem u srijedu 20. rujna”, dodaje se.

Kuntz vodi Tursku od rujna 2021. godine, a pod njegovim vodstvom u 20 nastupa ostvarila je 12 pobjeda, tri remija i pet poraza. Mogli bi tako u srijedu konačno saznati i hoće li Nijemac ostati na 20 vođenih utakmica ili će podebljati skor.

U kvalifikacijama za Euro 2024. Turska je na drugom mjestu skupine D s 10 bodova koliko ima i vodeća Hrvatska, ali Vatreni imaju bolju gol-razliku i utakmicu manje. Momčad izbornika Zlatka Dalića iduću kvalifikacijsku utakmicu igrat će 12. listopada upravo s Turskom na Opus Areni u Osijeku.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr